Olen ehdolla!

TIEDOTE

Kyösti Ylikulju on kulttuurikarpoksi kutsuttu kansalainen, jolle usein soitetaan, jos kaivataan kommentteja ajankohtaisista kulttuurielämään liittyvistä aiheista.

Koronavuosien kriisi paljasti meille perustavanlaatuisia ongelmia taiteen ja kulttuurin arvostuksessa. Ala ansaitsee korulauseiden sijaan taitavia puolestapuhujia.

Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan vapaana toimittajana toiminut Kyösti Ylikulju on ahkera yhteiskunnallinen keskustelija. Poliittisena toimijana hän haluaa lisätä näkemyksellistä puhetta tulevaisuudesta ja nostaa uhkakuvien rinnalle mahdollisuuksia.

Meidän on hyväksyttävä meneillään olevien kriisien syvyys. Suomella ei ole silti varaa vaipua synkkyyteen, vaan tarvitsemme valoa ja rakkautta ehkä enemmän kuin koskaan. Näen poliitikon työssä yhtä arvokkaana sekä kyvyn hyväksyä tosiasiat että luoda uskoa tulevaisuuteen.

Ylikulju on moniosaaja, jolla on kirjava tausta erilaisissa työtehtävissä. Ennen Jyväskylän Kesän johtoon astumista hän on muun muassa perustanut Suomen pitkäikäisimmän nettiradion, ylläpitänyt ja rakentanut tietojärjestelmiä sekä työskennellyt elektronisen musiikin säveltäjänä. Hän on myös aktiivinen osakesijoittaja, joka on ehtinyt olla mukana talouden nousuissa ja laskuissa.

Jyväskylän yliopistossa taidekasvatuksen maisteriopintoja viimeistelevä Ylikulju on ollut mukana Vihreiden toiminnassa vuodesta 2003, jolloin hän perusti ystäviensä kanssa Oulun Vihreät Nuoret. Jyväskylässä hän on muun muassa ollut ennätykselliset 4 kautta Jyvionin edustajana ylioppilaskunnassa sekä toiminut nuorisolautakunnan jäsenenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *